Gå til sidens indhold

Hurtige kandidater på Aalborg Universitet og DTU

Overgang fra bachelor til kandidat 2015

Studerende med en bachelorgrad fra Aalborg Universitet og DTU fuldfører kandidatuddannelsen hurtigere end studerende fra andre universiteter. På Aalborg Universitet havde 57 pct. af de studerende, som opnåede deres bachelorgrad i 2013, gennemført kandidatuddannelsen to år efter, at de færdiggjorde deres bachelorgrad, mens det gjaldt for 56 pct. fra DTU. I den anden ende af skalaen ses CBS med 9 pct. og RUC med 14 pct.

Status for fuldførte bachelorer fra 2013 fordelt på universitet. 1. oktober 2015

Bachelorer fra DTU går direkte videre på kandidatuddannelsen

Ikke mindre end 93 pct. af de studerende fra DTU, som fuldførte deres bachelor i 2015, fortsatte umiddelbart efter med kandidatuddannelsen. Herefter kommer Aarhus Universitet med 86 pct. Lavest ligger RUC og IT-Universitetet begge med 69 pct.

Status for fuldførte bacheloruddannelser fra 2015 fordelt på universiteter. 1. oktober 2015

Flest søger videre fra RUC og Syddansk Universitet

RUC og Syddansk Universitet er de universiteter, hvor flest vælger at tage deres kandidatuddannelse på et andet universitet efter at have opnået deres bachelorgrad. I 2015 valgte hhv. 19 pct. og 17 pct. af de studerende at skifte uddannelsessted. Universiteterne, hvor færrest med en bachelorgrad søgte væk, var i 2015 DTU med 1 pct. og CBS samt Københavns Universitet med 3 pct. På landsplan valgte 75 pct. af de bachelorer, der fuldførte deres uddannelse i 2015 at fortsætte på deres kandidatuddannelse på samme universitet, mens 8 pct. valgte at skifte uddannelsessted. De resterende 17 pct. var endnu ikke startet på en kandidatuddannelse 1. oktober 2015.

Overgang til kandidatuddannelse efter fuldført bacheloruddannelse i 2015 til status. 1. oktober 2015

IT-Universitetet optager flest bachelorer fra andre universiteter

Halvdelen af de kandidatstuderende (49 pct.), der blev optaget på IT-Universitetets uddannelser direkte efter at have færdiggjort en bachelor i 2015, havde gennemført deres bachelorgrad på et andet universitet. Til sammenligning har CBS den næsthøjeste andel af kandidatstuderende med en bachelorgrad fra et andet universitet på 18 pct.

Bachelorer i sundhedsvidenskab går direkte videre på kandidatuddannelsen

Ligesom der er forskelle mellem universiteterne, er der stor forskel på, hvor hurtigt de studerende vælger at læse videre på en kandidatuddannelse, når man ser på universiteternes fagområder. I 2015 ligger bachelorer, der har gennemført en uddannelse inden for Sundhedsvidenskab og Fødevareområdet øverst med hhv. 98 pct. og 95 pct. som fortsætter direkte videre på kandidatuddannelsen. Til sammenligning har kun 59 pct. af de bachelorer, som har gennemført en kunstnerisk uddannelse i 2015 valgt at fortsætte direkte på en kandidatuddannelse samme år. Næstlavest ses bachelorer med en humanistisk uddannelse med 76 pct. 

Nyt fra Danmarks Statistik

27. juni 2016 - Nr. 288

Hent som PDF
Næste udgivelse: 4. september 2017

Kontakt

Kilder og metode

Skoleåret er perioden 1. oktober til 30. september året efter.

De brugte forkortelser for uddannelsesinstitutionerne refererer til Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Handelshøjskolen i København (CBS) samt Roskilde Universitet (RUC).

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation