Gå til sidens indhold

It-anvendelse i virksomheder 2014

Publikationen analyserer virksomhedernes it-anvendelse i bred forstand: internethastighed, e-handel, sociale medier, datadeling, cloud computing og meget andet.

I år er det bl.a. også undersøgt, hvilke barrierer der er for virksomhedernes it-anvendelse, og hvilke fordele virksomhederne har opnået ved gennemførte it-projekter.

It-anvendelse i virksomheder 2014 er baseret på svarene fra 4.100 virksomheder med mindst ti ansatte.

Fire ud af ti virksomheder anvender cloud computing
38 pct. af virksomhederne i Danmark bruger i 2014 cloud computing - en fortsat stigning fra 24 pct. i 2012. Cloud computing forstås som abonnement på it-services, som leveres og benyttes via internettet.

Blandt de største virksomheder med mindst 100 ansatte ligger andelen af cloud-brugere noget over gennemsnittet, men cloud computing er også blevet ganske udbredt blandt de mindre virksomheder.

Hele 70 pct. af brugerne af cloud computing køber lagring eller back-up af filer som cloud services, mens 63 pct. køber lagring af e-mails.

Vanskeligt at rekruttere it-specialister
Men selvom brugen af it stiger på mange punkter, har det for mange virksomheder været vanskeligt at rekruttere it-specialister.

Samlet set har 41 pct. af de virksomheder, som forsøgte at hyre en it-specialist sidste år, haft problemer med det. Det er især kompetencer relateret til it-systemarkitektur samt kombination af it- og forretningsudvikling, det har været svært at rekruttere til.

I 2014 er der it-specialister ansat i 27 pct. af virksomhederne

It-anvendelse i virksomheder 2014 kaster desuden lys over følgende:

  • 53 pct. af virksomhederne angiver, at en for høj pris på de relevante it-løsninger er en barriere for deres brug af it. 50 pct. peger på manglende tid eller ressourcer.
  • En stor del af virksomhederne bruger i dag forskellige former for datadeling. 42 pct. bruger såkaldt ERP-software. Denne andel var i 2013 på 33 pct.
  • Tre ud af ti virksomheder har haft e-salg i løbet af det seneste år. E-salg står for en sjettedel af virksomhedernes omsætning.


It-anvendelse i virksomheder

Kolofon

It-anvendelse i virksomheder
Erhvervsliv
ISBN pdf: 978-87-501-2128-2
Udgivet: 3. december 2014 kl. 09:00
Antal sider: 38
Kontaktinfo:
Gitte Frej Pedersen
Telefon: 39 17 31 19

tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig