Gå til sidens indhold

Indkomster 2005

Publikationen belyser indkomsternes sammenhæng med bl.a. familietype, uddannelse, beskæftigelse, herkomst, alder, boligform og bilrådighed. Den omfatter både indkomstforhold for familier og personer og rummer tabeller, som viser, hvordan indkomsten er sammensat af løn, frynsegoder, pensioner, efterløn, dagpenge, kontanthjælp, børnetilskud, formueindkomst og virksomhedsoverskud m.m.

Indkomster 2005 indeholder en stor mængde statistik og beregninger vedrørende danskernes indkomster, indkomstfordelinger og indkomstudvikling fra 1995 til 2005. Fx kan man se, at antallet af danskere, der tjener mere end en million om året, er vokset - også når man tager højde for prisudviklingen. Man kan også læse, at lønmodtagere over perioden har oplevet en mindre stigning i deres reale erhvervsindkomst, end de selvstændige har.

Publikationen vil have stor interesse for bl.a. gymnasieelever (samfundsfag), studerende på videregående uddannelser og brugere af Statistikbanken.

Hver femte har mindre end 10.000 kr. i banken
Publikationen indeholder et særligt kapitel med en analyse af danskernes formuer - en analyse, der sidst blev foretaget i 1997. Den viser blandt andet, at hver femte har mindre end 10.000 kr. i banken, og at danskerne i snit har en nettoformue på 362.900 kroner pr. person eller 553.000 kroner pr. familie - eksklusive pension.

Men formuerne er ikke ligeligt fordelt, og mange - især yngre - har faktisk negativ formue. Du kan også læse, hvordan familier med lang videregående uddannelse i snit har en nettoformue på lige under en million, mens familier med grundskole som højest afsluttede uddannelse har en nettoformue på en kvart million.
 


Indkomster

Kolofon

Indkomster
Arbejde og indkomst
ISBN: 978-87-501-1629-5
Udgivet: 30. august 2007 kl. 09:30
Antal sider: 132
Kontaktinfo:
Jarl Christian Quitzau
Telefon: 39 17 35 94

tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig