Cookies

Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen.

OK

Mere om cookies

Spisevaner og madspild

Hvad har I om danskernes måltids- og spisevaner?

 

I Statistikbanken er der tabeller ogfødevareforbrug i kg per indbygger (1990-2012) og Husstandenes årlige forbrug i kroner

 

Det er DTU Fødevareinstituttet, der står for de nationale kostundersøgelser.

Resultater fra seneste undersøgelse ses i rapporten "Danskernes kostvaner 2011-2013".
Den indeholder bl.a. tabeller om gennemsnitligt indtag af forskellige typer af fødevarer samt næringsstoffer, vitaminer og mineraler. 

Rapporten "Danskernes måltidsvaner, holdninger, motivation og barrierer for at spise sundt 1995-2008" har bl.a. oplysninger om, hvor ofte vi spiser ude, brug af færdigretter og tidsforbrug på madlavning.

Disse og flere rapporter kan findes via instituttets liste over publikationer.

Madkulturens Madindeks er en årlig undersøgelse, der belyser danskernes mad- og måltidsvaner, færdigheder og praksis i køkkenet, råvarevalg, inspirationskilder, og idealer om måltidet og fællesskabet omkring spisebordet.
Madkulturen er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet.

 

Hvor meget mad går til spilde i Danmark?

Miljøstyrelsen har for første gang i 2012 kortlagt dagrenovationen fra private husstande. De to rapporter om undersøgelsen indeholder bl.a. tal vedr. madaffald og madspild.

Del 1: "Kortlægning af dagrenovation i en-familieboliger - med særligt fokus på madspild, batterier og småt elektronikaffald".

Del 2: "Kortlægning af dagrenovation i Danmark – Med fokus på etageboliger og madspild".

 

Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer har i 2013 udgivet en analyse af "Danskernes madspild af forskellige fødevarer".
Analysen "Madspild i Danmark" fra 2015 giver et overblik over undersøgelser og igangværende projekter om emnet.

 

Ansvarlig for siden

Informationsservice og Bibliotek