Europa-Parlamentsvalg søndag 26. maj 2019
Forside
Flag


Søndag den 26. maj er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal der vælges 14 kandidater. Hvis Storbritannien ikke er udtrådt af EU, når det nye parlament træder sammen, tiltræder det 14. danske medlem først, når Storbritannien udtræder af EU. I alt skal der vælges 705 medlemmer til Europa-Parlamentet i hele EU. Indtil Storbritannien udtræder af EU, er medlemstallet dog 751.

I tiden frem mod valget vil der blive offentliggjort kandidatfortegnelse, kandidatstatistik og vælgertal på denne side.

På valgaftenen vil resultaterne også blive offentliggjort her. Resultaterne vil dog først blive offentliggjort fra kl. 23. Det skyldes en regel om, at offentliggørelse først må ske, når det sidste valgsted i hele EU er lukket.

En opgørelse over de 14 valgte kandidater og stedfortrædere kan først laves, når alle fintællingsresultater er kommet ind. Ud fra tidligere erfaringer forventes det at være sent om aftenen dagen efter valget, før de sidste fintællingsresultater er på plads.

Danmarks Statistik foretager en række kontroller af fintællingsresultaterne i dagene efter valget, som har til formål at opdage eventuelle indtastningsfejl. Fintællingsresultaterne vil imidlertid blive offentliggjort, så snart de er kommet ind. Indtil kontrollerne er gennemført, vil de stå med overskriften ’foreløbigt fintællingsresultat’. Når de er kontrolleret, ændres overskriften til ’fintællingsresultat’.

Danmarks Statistik kan kontaktes på tlf. 3917 3300 for spørgsmål om valget 26. maj 2019.

 
 
 
 
Sidst opdateret: 1. maj 2019 kl. 15:30

Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

Tlf. 39 17 39 17