Som informationsspecialister kommer vi langt omkring i statistikkens verden – både her hos os selv i Danmarks Statistik og hos andre internationale, inden- og udenlandske kilder til statistikker.
Falder vi over en spændende statistik fra andre, deler vi den med jer her på bloggen.
Bloggen viser links til eksterne kilder som en service og et ønske om at dele viden om materialet. Brugen af disse links indebærer ikke anbefaling eller støtte til synspunkter, der udtrykkes på de pågældende websites. Danmarks Statistik har ingen kontrol over indhold og tilgængelighed af eksterne websites og frasiger sig hermed ethvert ansvar for disse.
Du kan kontakte os via "Spørg om statistik" eller info@dst.dk.
4. november 2016 af Informationsservice og Bibliotek
Interessen for iværksætteri skal vækkes allerede i skolen ifølge Fonden for Entreprenørskab, der står for indsamling af data om udbredelsen af undervisning i entreprenørskab på forskellige uddannelsesniveauer. I skoleåret 2014/2015 modtog 19,3 pct. af alle elever og studerende undervisning i entreprenørskab.
Fondens nye udgivelse, Iværksætterindblikket, illustrerer forskellige aspekter af dansk iværksætteri med grafer og figurer fra både danske og internationale organisationer. Her vises bl.a. udviklingen i antal iværksættervirksomheder og nye registreringer i CVR (Det Centrale Virksomhedsregister), suppleret med tabeller fra Eurostat og OECD, der viser, hvordan Danmark klarer sig sammenlignet med andre lande.
20. november 2015 af Anna Dorthe Bracht Nielsen
Danmark er det bedste land i Europa at starte og drive en virksomhed i, og det 3. bedste ud af 189 lande i verden, kun overgået af New Zealand (2) og Singapore (1). Det viser den årlige rapport ”Doing Business” fra Verdensbanken.
Årets rapport har fokus på 10 væsentlige aktiviteter i virksomheden som fx opstart, byggetilladelser, lånemuligheder, betaling af skat og håndtering af insolvens. Indikatorerne anvendes bl. a. til at vurdere hvilke reformer, der forbedrer eller begrænser erhvervslivets aktiviteter.
Se ranglisten hos World Bank, download selve rapporten eller se tallene fordelt på lande og de enkelte indikatorer. Det er også muligt at danne tabeller over udviklingen fra 2004 og frem.