Gå til sidens indhold

Offentligt forbrug i EU - hvad bruges dine penge til?

22. august 2017 af Informations­service og Bibliotek

Den største del af de offentlige udgifter i alle EU-lande går til social beskyttelse, dvs. pensioner, boligstøtte, dagpenge osv. I 2015 udgør disse udgifter 19,2 pct. af BNP i EU som helhed. Finland ligger højest med 25,6 af BNP, Frankrig som nummer 2 med 24,6 pct og Danmark på tredjepladsen med 23,6 pct. Allernederst finder vi Irland med udgifter til social beskyttelse svarende til 9,6 pct. af BNP.

Danmark havner på sidstepladsen i kategorien offentlig orden og sikkerhed (politi, fængsler, brandvæsen m.v.), der udgør 1 pct. af BNP mod EU-gennemsnittet på 1,8 pct. 

illustration government expenditure

Online publikation med artikler om de 10 hovedgrupper af offentlige udgifter findes i Eurostats portal ”Statistics Explained”, og hvert lands fordeling vises med bobler i infografik.

Tabellen ”General government expenditure by function (COFOG)” i Eurostats database indeholder mere detaljerede opgørelser over offentlige udgifter, fordelt på funktioner.

Tags:


Emne:
Geografi: International statistik


Tilbage til oversigt

Informations­specialisternes blog

Vi kommer langt omkring i statistikkens verden. Falder vi over en spændende statistik, deler vi den med jer her på bloggen.

Bemærk derfor også, at vi henviser til eksterne websites og frasiger os ansvaret for sidernes tilgængelighed.

Læs bloggen