Gå til sidens indhold

Madspild i EU

26. august 2015 af Anna Dorthe Bracht Nielsen

EU-Kommissionens Joint Research Center har i Environmental Research Letters offentliggjort en undersøgelse, hvor de med data fra 6 EU-lande, heriblandt Danmark, estimerer madspildet i hele EU. I undersøgelsen skønner de at i gennemsnit 123 kg mad pr. EU-borger går til spilde om året. For alle EU-borgere svarer det til 67 mio. tons om året.

Undersøgelsen kigger også på de miljømæssige konsekvenser af madspildet, idet der regnes på tab af kvælstof og vand. Læs mere i Environmental Research Letters.

Find link til danske undersøgelser i Informationsservice og Biblioteks FAQ om spisevaner og madspild.


Tags:


Emne:
Geografi: Dansk statistik, International statistik


Tilbage til oversigt

Informations­specialisternes blog

Vi kommer langt omkring i statistikkens verden. Falder vi over en spændende statistik, deler vi den med jer her på bloggen.

Bemærk derfor også, at vi henviser til eksterne websites og frasiger os ansvaret for sidernes tilgængelighed.

Læs bloggen