Gå til sidens indhold
Vi har fra 14. september 2021 organiseret vores statistikker på en ny måde. Har du brug for hjælp til at finde den statistik, du plejer at bruge, eller vil du vide mere om ændringerne, kan du læse mere her.
Vi har fra 14. september 2021 organiseret vores statistikker på en ny måde. Har du brug for hjælp til at finde den statistik, du plejer at bruge, eller vil du vide mere om ændringerne, kan du læse mere her.

Prisstigning på ejerlejligheder igen i førertrøjen

Ejendomssalg (md.) oktober 2020

På landsplan var den årlige prisstigning på ejerlejligheder i oktober på 8,0 pct., mens priserne på enfamiliehuse steg 7,4 pct., når prisudviklingen måles i forhold til samme måned året før. Der har været årlige prisstigninger på både ejerlejligheder og enfamiliehuse i alle årets første ti måneder, dog med undtagelse af uændrede priser på enfamiliehuse i marts. For enfamiliehuse skal vi helt tilbage til september 2012 for at finde det seneste årlige prisfald, mens priserne på ejerlejligheder senest faldt i august 2019.

Procentvis prisudvikling over 12 måneder for enfamiliehuse og ejerlejligheder på landsplanKilde: www.statistikbanken.dk/ej14

Salget af enfamiliehuse har slået rekord under COVID-19

Salget af enfamiliehuse har slået rekord under COVID-19. Set i et historisk perspektiv er der aldrig før blevet handlet så mange enfamiliehuse i en enkelt måned som i juni 2020, hvor salget rundede 6.000. Der er hele seks måneder under COVID-19, der ligger på top-10 listen over måneder med flest salg af enfamiliehuse, siden opgørelsens start i januar 2006, selv uden at medregne månederne november og december 2020.

Top-10 liste over måneder med flest salg af enfamiliehuse i alm. fri handel siden 2006, hele landet*Kilde: www.statistikbanken.dk/ej13

Godt gang i salget af ejerlejligheder

Der har også været godt gang i salget af ejerlejligheder under COVID-19. Månederne juni, juli, september, oktober 2020 er blandt de ti højeste siden 2006. Det største antal salg fandt sted i marts 2006, hvor der blev solgt 2.303 ejerlejligheder.

Top-10 liste over måneder med flest salg af ejerlejligheder i alm. fri handel siden 2006, hele landet*Kilde: www.statistikbanken.dk/ej13

Nyt fra Danmarks Statistik

7. januar 2021 - Nr. 2

Hent som PDF
Næste udgivelse: 29. januar 2021

Kontakt

Kilder og metode

Prisudviklingen er beregnet ud fra forholdet mellem SKAT's ejendomsvurdering og den faktiske købesum.

Statistikken dækker kun ejendomme solgt i almindelig fri handel, som er handel mellem parter, der ikke er i familie med hinanden, og hvor der ikke er tale om en delvis gave.
Familieoverdragelse er salg mellem ægtefæller eller mellem personer, der er beslægtede eller besvogrede, også selv om salget ikke indeholder en gave.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation


Tabeller fra Statistikbanken

Oversigt i Statistikbanken

Vis flere » « Minimer

Anden information

Seneste nyt om Ejendomshandel