Erhvervslivets udvikling og dynamik kan beskrives fra en række forskellige perspektiver. Hvor mange firmaer oprettes og lukkes, og hvor mange af dem går konkurs?
Der findes også statistik om iværksættere og om de såkaldte højvækstvirksomheder og vækstiværksættere.
5. december 2019
Der var 235 konkurser i november blandt aktive virksomheder, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Det er 11 pct. færre end i oktober.
28. november 2019
I perioden 2014-2018 steg virksomhedernes egenkapital fra ca. 2.100 mia. kr. i 2014 til 2.900 mia. i 2018, hvilket svarer til en stigning på 38 pct.
31. oktober 2019
Andelen af små og mellemstore virksomheder (SMVer), der fuldt ud opnåede den søgte lånefinansiering, steg markant fra 2014 til 2018. I banker og sparekasser steg andelen fra 64 til 72 pct.
5. september 2019
Der blev skabt 33.699 reelt nye firmaer i 2017. Det er stort set på niveau med året før, hvor 34.116 nye firmaer kom til. De nye firmaer udgjorde 11 pct. af de reelt aktive firmaer i 2017.
5. september 2019
Jobskabelsen blandt nye højvækstvirksomheder var størst i Region Hovedstaden. I perioden 2014 til 2017 skabte 94 nye højvækstvirksomheder i Region Hovedstaden 1.678 nye fuldtidsstillinger, når man omregner til hele årsværk.
I 2018 gik 7.155 danske virksomheder konkurs. De fleste konkursramte virksomheder var små eller inaktive, men der var også store iblandt. Generelt er forløbet frem mod konkurs præget af en langsom kæntring for de små virksomheder, mens de store virksomheder har et kortere nedgangsforløb.
Globalisering og teknologiforandringer giver nye muligheder, men også nye udfordringer for danske virksomheder og deres vækstbetingelser. Derfor er strukturen blandt de virksomheder, der driver væksten, under betydelig forandring. Det er en central erhvervspolitisk målsætning at skabe rammevilkår, der på tværs af brancher kan fremme væksten for både iværksætteri og eksisterende virksomhedsgiganter.
Fremkomst af nye firmaer er med til at skabe job, innovation og dynamik i dansk økonomi. Af samme grund findes der på nationalt plan en række ordninger, der har til formål at understøtte iværksætteri, ligesom kommunerne også bruger ressourcer på erhvervs-service, herunder på at fremme iværksætteri.
Selvom mælkeproducenterne i Danmark de seneste par år har været påvirket af faldende mælkepris, dårlig økonomi og høj gæld, har nogle producenter klaret sig godt. I denne analyse undersøges, hvorfor nogle mælkeproducenter på trods af dårlige konjunkturer præsterer overskud, mens andre kører med underskud og plages af lav soliditet.
Publikationen indeholder den første statistik over og analyse af hurtigt voksende etablerede virksomheder i norden, såkaldte scale-up virksomheder. Publikationen er baseret på harmoniserede nationale databaser med statistisk information på virksomhedsniveau. De anvendte statistiske registre dækker variabler fra strukturstatistikker, forretningsregister, international handel med varer og erhvervsdemografi.
Projektet er finansieret af Nordic Innovation. Projektet er udarbejdet i samarbejde mellem de 5 nationale statistik institutioner i Danmark, Island, Finland, Norge og Sverige.
I dette faktaark får du udvalgte nøgleinformationer om Danmarks virksomheder fordelt på brancher og størrelser, oplysninger om iværksætteri, digitalisering i virksomhederne samt forskning, innovation og udvikling.
Det samlede antal konkurser i alle danske virksomheder nåede i 2018 sit højeste niveau siden 2009. Igennem de seneste tre år er det dog såkaldte nulvirksomheder, der er uden ansatte om med en omsætning på under en million, der har fyldt klart mest i konkursstatikkerne.