Gå til sidens indhold

Offentlig beskæf­tigelse

Den offentlige beskæftigelsesstatistik opgør fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere indenfor offentlig forvaltning og service.

Introduktion

Den offentlige beskæftigelsesstatistik muliggør, som den eneste arbejdsmarkedsstatistik, en opdeling på COFOG-grupper, der er nationalregnskabets fordeling af det offentliges udgifter efter formål.

Statistikken blev omlagt i 2013 baseret på nyt datagrundlag og ny sektorinddeling. Det nye datagrundlag er arbejdsgivernes indberetninger til Udviklings- og forenklingsstyrelsens (tidligere SKATs) eIndkomst. Oplysningerne kombineres med indberetninger af bl.a. kontonumre fra de offentlige lønsystemer. Det tidligere datagrundlag var indberetningerne til de offentlige lønsystemer som blev suppleret med en række kilder.

De nye data går tilbage til 1. kvartal 2008. Der foreligger historiske tal for perioden 1. kvartal 2002 til 4. kvartal 2012 baseret på tidligere datagrundlag og gammel sektorinddeling.

Dokumentation

Offentlig beskæftigelsesstatistik opgør fuldtidsbeskæftigede indenfor offentlig forvaltning og service.

Offentlig beskæftigelsesstatistik blev omlagt i 2013 baseret på nyt datagrundlag og ny sektorinddeling. Det nye datagrundlag er arbejdsgivernes indberetninger til Udviklings- og forenklingsstyrelsens (tidligere SKATs) eIndkomst. Oplysningerne kombineres med indberetninger af bl.a. kontonumre fra de offentlige lønsystemer. Det tidligere datagrundlag var indberetningerne til de offentlige lønsystemer som blev suppleret med en række kilder.

De nye data går tilbage til 1. kvartal 2008. Der foreligger historiske tal for perioden 1. kvartal 2002 til 4. kvartal 2012 baseret på tidligere datagrundlag og gammel sektorinddeling. 

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal

Relateret indhold i Offentlig beskæf­tigelse

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her

Kontakt

Lars Peter Smed Christensen