Sådan foregår testen

PISA-testen afvikles individuelt ude på hver enkelt skole. Den ledes af en testadministrator fra Danmarks Statistik og finder sted i et almindeligt klasselokale i skoletiden. Det tager ca. 3 timer at tage PISA-testen, og de elever, der deltager, er fritaget fra almindelig undervisning, mens den foregår.

Testen består af en række praktiske opgaver inden for matematik, læsning og naturfag. Desuden skal eleverne udfylde et spørgeskema om deres skolegang og hverdag.

PISA-testen er ikke en læse- og regnetest. Den består af hverdagslignende opgaver, hvor man skal bruge sine faglige kompetencer på nye og kreative måder. Det spiller ingen rolle for resultatet, hvor hurtigt eleverne svarer på opgaverne. Stavning og skriftlig orden indgår heller ikke i vurderingen. Det handler alene om, hvordan de løser opgaverne. 

Testen kræver ingen forberedelse af eleverne.

Prøv kræfter med PISA-testen

Se spørgeskemaet på OECDs side under punktet 'Questionnaires'

Tidsplan for PISA 2022, Pilotundersøgelsen i Danmark

Vinter 2020/2021: Udvælgelse af skoler til pilotundersøgelsen og udsendelse af materiale til de udvalgte skoler.
Forår 2021: Afvikling af pilotundersøgelsen. Den praktiske afvikling af undersøgelsen foregår med hjælp fra en medarbejder fra Danmarks Statistik, der kommer ud på skolen. Det tager ca. 3 timer at gennemføre testen.

VIVE

Danmarks Statistik