Gå til sidens indhold

Indkomster 2004

Publikationen omfatter både indkomstforhold for familier og personer. Formålet er at belyse indkomsternes sammenhæng med bl.a. familietype, uddannelse, beskæftigelse, herkomst, alder, boligform og bilrådighed.

Indkomster 2004 er stærkt forandret i forhold til de foregående udgaver og meget nemmere at gå til. Der er kommet mere forklarende tekst og flere ordforklaringer. Publikationen vil have stor interesse for bl.a. gymnasieelever (samfundsfag), studerende på videregående uddannelser og brugere af Statistikbanken.

Publikationen rummer tabeller, som viser, hvordan indkomsten er sammensat af løn, frynsegoder, pensioner, efterløn, dagpenge, kontanthjælp, børnetilskud, formueindkomst og virksomhedsoverskud m.m.

Indkomster 2004 indeholder også indkomst for alle kommuner og amter i Danmark samt indkomstfordelingen for fx forskellige fag, familietyper og aldersgrupper. Desuden er der et afsnit om boligejernes indkomster.

Uligheden mellem danskernes indkomster er vokset
For at få det bedste billede af forskellene i velstand har Danmarks Statistik brugt en regnemetode, hvor der tages højde for både prisudvikling og forskelle i familiemønstre. Udregnet på denne måde er danskernes gennemsnitlige indkomst steget med 22 pct. fra 1994-2004. Altså 2 pct. om året.

På baggrund af tallene i Indkomster 2004 er det muligt at sammenfatte udviklingen i danskernes indkomster i perioden 1994 til 2004: Mange fik lidt mere, men de velhavende fik endnu mere. Jo mere man tjente i forvejen, jo større var stigningen i ens indkomst også.

Den rigeste tiendedel af befolkningen oplevede en stigning i deres indkomst på hele 31 pct. i perioden, mens en tredjedel af danskerne tæt ved bunden af indkomstskalaen måtte nøjes med stigninger på 15-18 pct.

Det er første gang, at Danmarks Statistik har undersøgt velfærdsfordelingen over en tiårig periode og på én gang taget hensyn til prisudvikling, familieforhold og skat, sådan at alle årene bliver umiddelbart sammenlignelige.

Læs mere om ulighed og indkomster i Netmagasinet Bag Tallene.


Indkomster

Hent som pdf

Indkomster 2004

Kolofon

Indkomster
Arbejde og indkomst
ISBN: 87-501-1558-8
Udgivet: 31. august 2006 kl. 09:30
Antal sider: 130
Kontaktinfo:
Jarl Christian Quitzau
Telefon: 39 17 35 94

tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig