Gå til sidens indhold

Stagnerende udvikling for det ledende aktieindeks

Rente- og kursudvikling 3. kvt. 2014

Det ledende danske aktieindeks, OMXC20 CAP, faldt en smule fra andet til tredje kvartal. Kursen faldt fra 810 i juni til kurs 807 i september, hvilket svarer til et fald på 0,4 pct. Midcap- og Smallcap-indeksene faldt ligeledes begge med hhv. 5,0 pct. og 4,8 pct. Kursen for totalindekset OMXC steg fra kurs 610 i juni til kurs 623 i september svarende til en stigning på 2,1 pct.

Aktieindeks

OMXC20 CAP er det ledende indeks

OMXC20 CAP dækker de 20 mest handlede aktier. For at modvirke, at en enkelt aktie styrer hele indekset, kan hver aktie i OMXC20 CAP maksimalt vægte 20 pct. Indekset bruges af analytikere og andre fagfolk. OMXC er et totalindeks over alle selskaber på fondsbørsen i København, NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Midcap dækker mellemstore selskaber og Smallcap små selskaber.

Lille fald i den lange obligationsrente

I slutningen af tredje kvartal lå den lange obligationsrente på 3,94 pct. I forhold til andet kvartal svarer det til et fald på 0,01 pct. point. Dermed fortsatte den lange obligationsrente faldet fra forrige kvartal. Den lange rente er udtrykt ved den effektive rente på en langfristet realkreditobligation - dvs. en realkreditobligation med en løbetid på 20 år eller derover - her med en fast nominel rente på 5 pct.

CIBOR-renten faldt

Fra andet til tredje kvartal faldt pengemarkedsrenten CIBOR - her angivet med tre måneders løbetid - med 0,085 pct. point fra 0,375 pct. i juni til 0,290 pct. i september.

Renter

CIBOR - en referencerente for finansielle produkter

CIBOR (Copenhagen InterBank Offered Rates) er den rentesats, hvortil pengeinstitutter er villige til at udlåne danske kroner for en periode af en uge og op til 12 måneders løbetid til en såkaldt "primebank" eller solid bank på usikret basis. Ingen CIBOR-stiller er forpligtet til at udlåne til den rentesats, de angiver. For yderligere information metoder og begreber henvises til Finansrådets hjemmeside.

CIBOR-renten kan være anvendt som referencerente for finansielle produkter som fx boliglån med variabel rente.

Nyt fra Danmarks Statistik

24. oktober 2014 - Nr. 539

Hent som PDF
Næste udgivelse: 19. januar 2015

Kontakt