Gå til sidens indhold

Kulturministeriet udbetaler 8,3 mia. kr. til kultur

Kulturministeriets udbetalinger 2016

Kulturministeriet udbetalte i 2016 8,3 mia. kr. til kulturelle formål, hvilket svarer til 1,1 pct. af de samlede statslige driftsudgifter. Beløbet og fordelingen af pengene var på niveau med de foregående år. Offentlige myndigheder og institutioner modtog 3,5 mia. kr. - svarende til 42 pct. af det samlede beløb. Til denne kategori hører fx Det Kongelige Teater, Nationalmuseet og de kommunale musikskoler. Fonde og foreninger, som fx de store idrætsforbund, fik 27 pct. af kulturmidlerne eller 2,3 mia. kr., mens 1,3 mia. kr. (15 pct.) gik til kategorien andre virksomheder. Kategorien omfatter selvejende institutioner som fx landsdelsscenerne og ministeriets udbetalinger til fx Team Danmark og SportEvent Danmark. 11 pct. af udbetalingerne - 0,9 mia. kr. - gik til private virksomheder. Resten af udbetalingerne gik til personlige modtagere eller til udlandet.

Kulturministeriets udbetalinger efter modtagere. 2016

Betalinger til personer er primært bibliotekspenge

De personlige modtageres andel af de samlede udbetalinger i 2016 var 4 pct. eller 327 mio. kr. Knap 50 mio. kr. eller 0,6 pct. af midlerne blev udbetalt til modtagere uden for Danmark - fx kunstnere bosat i udlandet. 208 mio. kr. eller 64 pct. af det beløb, som udbetales til personer i Danmark, går til litteratur og bøger - hovedsageligt i form af bibliotekspenge til forfattere og oversættere. De øvrige personlige betalinger går primært til billedkunst (11 pct.), musik (10 pct.) scenekunst (5 pct.), design og kunsthåndværk (begge 2 pct.) - fx i form af legater fra Statens Kunstfond.

Stadig mest til scenekunst, idræt og museer

Det samlede beløb og fordelingen af Kulturministeriets udbetalinger ligger på samme niveau som de foregående år. 16 pct. af udbetalingerne gik til kulturemnet scenekunst, mens idræt (12 pct.), museer (11 pct.), musik og biblioteker (begge 9 pct.) indtog de efterfølgende pladser. Til sammenligning brugte kommunerne 10,5 mia. kr. til kultur i 2016. Heraf gik 38 pct. til idræt og 26 pct. til biblioteker.

Kulturministeriets udbetalinger efter kulturemner

Nyt fra Danmarks Statistik

18. maj 2017 - Nr. 210

Hent som PDF
Næste udgivelse: 7. juni 2018

Kontakt

Kilder og metode

Tallene bygger på udbetalingsoplysninger fra Kulturministeriet og Statsregnskabet kombineret med Danmarks Statistiks registeroplysninger om personer og virksomheder.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation