Gå til sidens indhold

Hver tiende indvandret med tilladelse til asyl

Opholdsgrundlag for indvandrede 2014

I 2014 indvandrede 6.100 personer med opholdstilladelse til asyl. Det er 10 pct. af de 59.100 personer, der i alt indvandrede til Danmark i 2014. Tallet rummer ikke danskere, som vender tilbage til Danmark, eller borgere fra de øvrige nordiske lande, fordi de ikke har behov for at have opholdstilladelse. Det er det største antal personer, der er indvandret med tilladelse til asyl, i den periode det har været muligt at opgøre indvandrede efter opholdstilladelse - dvs. fra og med 1997. 36 pct. af de indvandrede havde en arbejdstilladelse, mens personer, der indvandrede med studietilladelser, udgjorde 26 pct. De seneste ti år er omkring seks ud af ti indvandret for at studere eller arbejde.

Ikke-nordiske personers indvandring til Danmark efter opholdsgrundlag

Syv ud af ti syrere indvandrede med tilladelse til asyl

Syriske statsborgere udgjorde den største gruppe indvandrede med 5.345 personer i 2014. 72 pct. af de syriske statsborgere indvandrede med tilladelse til asyl og 27 pct. fik familiesammenføring. Kun 1 pct. havde andre typer opholdstilladelser. Der var flest mænd blandt de indvandrede syriske statsborgere, og 85 pct. af de syriske mænd fik asyl. Over halvdelen af de indvandrede syriske kvinder blev familiesammenført, mens de øvrige fik asyl. Tre ud af ti af de indvandrede syriske statsborgere var børn og unge under 18 år.

Syriske statsborgere indvandret med opholdstilladelse til asyl og familiesammenføring. 2014

Flest mænd indvandrer for at arbejde

Der indvandrer lidt flere mænd end kvinder, og de indvandrer med forskellige formål. Kvinder udgjorde 55 pct. af dem med uddannelsestilladelse og 64 pct. af de familiesammenførte i 2014. Mænd indvandrer oftere end kvinder med tilladelse til asyl og arbejde. Hver femte kvinde under andre tilladelser, er indvandret for at blive au pair.

Ikke-nordiske indvandrede efter køn og opholdsgrundlag. 2014

Opholdstilladelse - en samlet betegnelse

I denne offentliggørelse anvendes ordet opholdstilladelse som en samlet betegnelse for de forskellige legale muligheder for ophold i Danmark, dvs. opholdstilladelser og EU/EØS-registreringsbevis.

Nyt fra Danmarks Statistik

27. august 2015 - Nr. 405

Hent som PDF
Næste udgivelse: 1. april 2016

Kontakt

Kilder og metode

Grundlaget for statistikken er oplysninger fra Udlændingestyrelsen og Det Centrale Personregister (CPR).

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation