Gå til sidens indhold

På øerne er der god plads

Boligopgørelsen 1. januar 2016

Befolkningen i ø-kommunerne Samsø, Læsø, Ærø, Langeland og Fanø har mest boligareal pr. person til rådighed. På Samsø er det højest med 73 m2 pr. person. I København, der er den kommune, hvor befolkningen har det mest trangt, har hver person 40 m2 pr. person at bo på. Også Gladsaxe, Hvidovre, Albertslund og Rødovre kan nævnes som kommuner, hvor det er trangt med mindre end 42 m2 pr. person. Sammensætningen af boligtyper har betydning for det gennemsnitlige boligareal pr. kommune. Kommuner med relativt mange etageboliger har et mindre gennemsnitligt boligareal pr. person.

Gennemsnitligt boligareal pr. person

Enlige har mere plads

Personer, der bor alene, har i gennemsnit 84 m2 bolig til sig selv. I en to-personers husstand er der i gennemsnit 60 m2 pr. person, en tre-personers husstand har i gennemsnit 42, mens man i fire-personers husstande må acceptere 36 m2 i gennemsnit pr. person. Dette kan også ses på kommunalt niveau. Kommuner med en høj andel ældre, som ofte bor i små hustande, er også kommuner, hvor der er en tendens til at være lidt mere plads pr. person.

Gennemsnitligt boligareal pr. person efter husstandsstørrelse

Lejeboliger er mindre end ejerboliger

Den gennemsnitlige størrelse på boliger er 112 m2. Der er dog stor forskel mellem typer af boliger. Parcel/stuehuse har et gennemsnitligt areal på 151 m2. For række- kæde- og dobbelthuse er det 93 m2, mens det for etageboliger er 78 m2. Der er også stor forskel mellem boliger beboet af ejere og boliger beboet af lejere. Lejeboligerne er gennemsnitligt mindre end ejerboligerne. Ejere af et parcel-/stuehus har i gennemsnit 153 m2 at bo på, mens lejere i den samme type huse må nøjes med 134 m2 i gennemsnit. Mønstret går igen i samtlige boligformer.

Gennemsnitligt boligareal pr. bolig fordelt på udlejningsforhold

Nyt fra Danmarks Statistik

7. april 2016 - Nr. 164

Hent som PDF
Næste udgivelse: 4. april 2017

Kontakt

Kilder og metode

Opgørelsen over boligbestanden er foretaget ved udtræk fra Bygnings- og Boligregistret (BBR). Statistikken vedrørende opvarmning viser registreret opvarmningskilde i BBR for beboede boliger. 

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation