Gå til sidens indhold

Andelen af byboere i Danmark er lav sammen­lignet med EU

Ny analyse viser, at selvom danskerne i stigende grad samles i de større byer, ligger Danmark i den halvdel af de 27 EU-lande, der har den største befolkningsandel i landdistrikterne.

11. august 2016 kl. 9:00

Som en del af en række analyser om den regionale udvikling i Danmark udgiver Danmarks Statistik i dag en analyse, der fokuserer på tendenserne for den danske befolkningsudvikling og urbanisering, og sætter udviklingen i et historisk og europæisk perspektiv.

Analysens hovedkonklusioner:

  • Danmark er mindre urbaniseret end EU som helhed.
  • Andelen af befolkningen, som bor i landdistrikter, er faldet siden starten af 1900-tallet.
  • Siden 2010 har markante forskelle i befolkningsvækst præget landsdelene, men forskellene er de seneste år blevet mindre.
  • Fra 1970 og frem til 2000 var der højest vækst i befolkningen i mindre byer, mens væksten efter 2000 var højest i byer med over 10.000 indbyggere.
  • Befolkningstilvæksten i København har siden 1990 været højere end landsgennemsnittet, og siden 2010 har væksten i Københavns omegn også ligget over landsgennemsnittet.

Du kan læse analysen her. Hvis du har spørgsmål eller brug for kommentarer, er du velkommen til at kontakte Anne Kaag Andersen, tlf. 39 17 32 27, aka@dst.dk.

Læs også analyserne Regionale indkomstforskelle gennem 20 år og Årsager til at beskæftigelsen koncentreres i de større byer.