Privatlivs- & Cookiepolitik

Vi bruger cookies for at give dig som bruger den bedst mulige oplevelse på dst.dk. Ved at fortsætte på siden accepterer du vores brug af cookies.

OK

Læs mere om vores Privatlivs- & Cookiepolitik her

Spisevaner og madspild

Hvad har I om danskernes måltids- og spisevaner? 

DTU Fødevareinstituttet står for de nationale kostundersøgelser.

Resultater fra seneste undersøgelse ses i rapporten "Danskernes kostvaner 2011-2013".
Den indeholder bl.a. tabeller om gennemsnitligt indtag af forskellige typer af fødevarer samt næringsstoffer, vitaminer og mineraler. 

Rapporten "Danskernes måltidsvaner, holdninger, motivation og barrierer for at spise sundt 1995-2008" har bl.a. oplysninger om, hvor ofte vi spiser ude, brug af færdigretter og tidsforbrug på madlavning.

Disse og flere rapporter kan findes via instituttets liste over publikationer.

Madkulturens Madindeks er en årlig undersøgelse, der belyser danskernes mad- og måltidsvaner, færdigheder og praksis i køkkenet, råvarevalg, inspirationskilder, og idealer om måltidet og fællesskabet omkring spisebordet.
Madkulturen er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet.

I Statistikbanken er der fra Forbrugsundersøgelsen en tabel om Husstandenes årlige forbrug i kroner.

I Statistikbanken findes desuden tre afsluttede tabeller om fødevareforbrug.

Hvor meget mad går til spilde i Danmark?

Miljøstyrelsen har for første gang i 2012 kortlagt dagrenovationen fra private husstande. De to rapporter om undersøgelsen indeholder bl.a. tal vedr. madaffald og madspild.

Del 1: "Kortlægning af dagrenovation i en-familieboliger - med særligt fokus på madspild, batterier og småt elektronikaffald".

Del 2: "Kortlægning af dagrenovation i Danmark – Med fokus på etageboliger og madspild".

 

Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer har i 2013 udgivet en analyse af "Danskernes madspild af forskellige fødevarer".
Analysen "Madspild i Danmark" fra 2015 giver et overblik over undersøgelser og igangværende projekter om emnet.

 

Ansvarlig for siden

Informations­service og Bibliotek